perjantai 14. heinäkuuta 2017

Wall•E - kaksilevyinen erikoisjulkaisu

Hei taas pitkästä aikaa! Kesä on ollut erityisen kiireinen. Olen Vaiana-postauksen jälkeen kerennyt tehdä vaikka ja mitä, mutta en kirjoitella tänne. Huomenna suuntaan taas kohti seikkailuja, joten saa nähdä milloin seuraavan kerran kirjoittelen.

Mutta aiheeseen, WALL-E on yksi Pixarin mielenkiintoisimpia ideoita. Se leikkii erinomaisesti tulevaisuuden uhkakuvilla ja antaa ajattelemisen aihetta toiminnastamme asuinplaneettaamme kohtaan. Yhtä mielenkiintoista on elokuvan ensimmäinen dvd-julkaisu, joka on aivan omaa laatuaan.


Elokuvan kotelo ei ole tehty muovista, vaan täysin kierrätettävistä materiaaleista, mikä tuo hyvin konkreettisesti esille elokuvan teemoja ja sanomaa. Mielestäni erinomainen veto!
Kansikuvassa poseeraavat elokuvan keskeisimmät säheltäjät. Pakkauksen ulkoasu sekä suunnittelu eroaa paljon tavallisista dvd-koteloista virkistävästi. Kaiken lisäksi etu- ja takakansissa on kaunis metallinen hohde. (Etukannessa myös kohokuviointi)


Takannessa on avaruudellinen teema. Koska kyseessä on kaksilevyinen erikoisjulkaisu, on lisämateriaalia taasen kehuttavan runsaasti. Levyltä 1 löytyy esimerkiksi lyhytanimaatioita, poistettuja kohtauksia ja kommenttiraitaa, levyltä 2 lisää materiaalia elokuvan teosta ja kulissien takaa.


Paperikoteloa ei aukaista tavalliseen tapaan. Kotelon kummallakan puolella on vedettävä liuska, joka kätkee sisäänsä dvd-levyn ja kuvitusta elokuvasta. Hauskasti mietitty!


Myös valikot ovat elokuvan visuaaliselle ilmeelle ja tunnelmalle uskollisia. 


Tämä oli vielä sitä aikaa kun levyissä oli kuvitusta. Ne eivät tässä kohdin kyllä päätä huimaa, mutta sopivat hyvin tähän kontekstiin.

Useampiakin elokuvia voitaisiin myydä tällaisissa näteissä pahvikoteloissa. Ymmärrän kyllä sellaisenkin seikan kuin kotelon kestävyys, mutta onhan tämäkin säilynyt hyväkuntoisena jo kohta 9 vuotta! Annan julkaisulle täydet viisi tähteä: 
+kierrätettävä hieno kotelo
+runsaasti lisämateriaalia
+kuvalliset levyt
+hienot valikot
+innovatiivisuus

Onko jollakulla teistä tämä kyseinen julkaisu ja mitä mieltä olette siitä? Pitäisikö kierrätettäviä koteloita olla useammassakin elokuvassa? Antakaa äänenne kuulua kommenteissa. Palaillaan asioiden äärelle ensi kerralla!

2 kommenttia:

  1. Mulla on tämä,paitsi lainasin sen siskolleni n. Vuosi sitten. Taitaa olla aika pyytää se takaisin, Wall-e on mun lempielokuvia :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. jooo todellakin kannattaa! Eipähän huku mihinkään, niin ei tarvitse harmitella jälkikäteen kun on hävinnyt. :D

      Poista