sunnuntai 14. toukokuuta 2017

Zootropolis - eläinten kaupunki Blu-ray

Hei taas! Tällä kertaa vähän juttua Zootropoliksesta ja sen blu-ray julkaisusta. Jokunen kuukausi sitten katsoin tämän leffan ensimmäistä kertaa sitten elokuvateatterikäyntini, joten edellisestä katselukerrasta oli vierähtänyt jo tovi. Oli kyllä edelleen yhtä hyvä kuin aiemminkin. Hienoa että Disney on jatkanut tasokkaiden animaatioiden ja tarinoiden linjaa näin 2010-luvulla.


Kansikuva on tässäkin tapauksessa onnistunut ja summaa hyvin elokuvan tunnelman ja visuaalisen ilmeen. Keskeisimmät (ja vähemmän keskeisemmät) hahmot ovat päässeet isolla laumalla edustamaan. Toivoin että logo olisi ollut vihreällä, mutta valkoinenkin toimii tässä tapauksessa erinomaisesti. Toisaalta, viimeisissä kolmessa klassikossa on nyt ollut valkoinen logo Zootropolis mukaanlukien ja Vaiana tietenkin jatkaa tällä samalla linjalla. Alkaa pikkuhiljaa kyllästyttää ainainen logojen värittömyys. Zootropoliksen 3D blu-ray versiossa on vihreä logo, mutta muuten kansi ei ole jotenkin mieleeni. Hahmot on aseteltu ehkä vähän tyhmästi, eikä kansi ole yhtä toimiva kokonaisuus kuin tämän tavallisen blu-rayn.


Täälläkin kuvitus on ihan mukavan näköistä. Olisin ehkä vaihtanut tuon taustan seeprakuvion värin vaikka vihreäksi, mutta muuten ei ole mitään pahaa sanottavaa.Lisämateriaalia on mukavan runsaasti ja katseltavaa riittää suunnilleen pariksi tunniksi. Valikko on myös hauska ja esittelee vähän kaupungin liikenteen toimintaa.Tämän elokuvan kohdalla oli sama juttu kuin Big Hero 6:n blu-rayn kanssa. Elokuva oli alun perin neliskulmaisessa kotelossa, mutta vaihdoin sen tässäkin tapauksessa toiseen, pyöreäkulmaiseen blu-ray koteloon sillä se sopii Disneyn elokuville mielestäni jotenkin paremmin.


Kotelon avatessa silmien eteen valahtaa tuttu sininen näkymä.

Julkaisuna Zootropolis on erinomainen, joten annan neljä tähteä. 
+lisämateriaalia runsaasti
+ehjä hyvä kokonaisuus

Tätä kirjoittaessani on äitienpäivä ja lunta on yhden päivän ajan pyryttänyt varmaan enemmän kuin koko joulukuussa yhteensä. Näin täällä pohjoisessa. Millaiset äitienpäiväsäät teilläpäin on? :)


2 kommenttia:

 1. Piti ihan käydä tarkastamassa oman blurayn kotelon muoto, kun noista kulmista mainitsit ja toden totta eivät ole pyöristetyt! Enpä ollut ennen edes kiinnittänyt moiseen huomiota, joten tuli jotain uutta opittua. :D Itsekin pidän kovasti Zootropoliksesta ja siksi olisin kaivannut extroihin vielä tekijöiden kommenttiraidan, hieman harmitti että sitä ei oltu tähän julkaisuun tehty.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itse huomasin tämän koteloiden eron, kun siirsin kaikki klassikko blu-rayni yhdelle hyllylle järjestykseen. Jännää myös huomata, että kaupassa saattaa olla myynnissä samaa elokuvaa kahdella eri kotelolla varustettuna. :D

   Joo, kommenttiraita olisi kyllä ollut kiva, ja olisi jaksanut kyllä enemmänkin kuunnella juttua elokuvan teosta. Mutta pitää tietenkin olla tyytyväinen siihen mitä saa!

   Poista