sunnuntai 28. toukokuuta 2017

Tuhkimo Blu-ray + DVD

Tämän Diamond Edition juhlajulkaisun löysin huuto.netistä. Elokuva ei ole suurimpia suosikkejani Disneyn tuotannosta, mutta ei kyllä huonnoimmastakaan päästä, joten ajattelin että tätä tulee varmasti katsottua aina välillä. Päätin sitten hommata parhaimman blu-ray-julkaisun mitä elokuvasta on Suomessa saatavilla ja netin ihmeellinen maailman auttoi tässäkin asiassa.


Vielä tässä julkaisussa tuli mukana komea ja hohtava pahvikotelo, mikä on kyllä aina plussaa. Miksei uusissakin klassikoissa voisi olla käytössä tämä systeemi? Frozen tai Vaiana näyttäisi todella hienolta pahvikotelolla varustettuna. Koska ostin leffan käytettynä, on pahvikotelossa hieman kulumaa mikä ei kyllä itseäni pahasti häiritse. 

Kansitaide on mieleeni ja tässäkin tapauksessa tiivistää elokuvan tunnelman kiitettävästi. Elokuvalla tuntuu olleen muutama jotenkin todella epätuhkimomainen kansikuva vuosien varrella, joten tässä kohdin on onnistuttu. 


Takakansi jatkaa onnistuneesti samaa teemaa. Myös Kaksin Karkuteillä-leffan jatko-osamainen lyhäri saa mainostilaa. 


Kyseessä on kahden levyn combo-pack, johon sisältyy blu-ray ja DVD joten lisämateriaalit ovat sen mukaiset. Hyvät lisämateriaalit ovatkin yksi syy miksi näitä vanhempia blu-ray julkaisuja olen metsästellyt. Joissakin (ainakin uusimmissa) klassikoissa on onneksi tavallisella blu-raylla rutkasti lisämateriaalia, joten Disney-holvin poistuttua niistä ei tarvitse metsästää erikoisjulkaisuja. Vanhempien klassikoiden kohdalla juttu sitten onkin eri. (Jos holvi olisi olemassa, esimerkiksi Frozen varmasti katoaisi sen uumeniin vuodeksi jos toiseksikin.)

En ole elokuvaa tai sen ekstroja vielä blu-rayna katsastanut, joten en tiedä lisämateriaalien tarkkaa määrää tai laatua, mutta takakannen kuvauksen mukaan vaikuttaa lupaavalta. 


Pahvikotelo hohtaa kauttaaltaan selkämystä myöten. 


Etu- ja takakansi ilman pahvikoteloa. Kuten näette, etukannen muoviin oli tyrkätty tarra vähän häiritsevään kohtaan. Päätin sitten kätevänä ottaa tarran pois. Virhe! Tarran liima oli suorastaan syöpynyt muoviin kiinni, joten vain tarran kuva lähti irti. Nyt minulla olikin Tuhkimon pään vieressä ikävä valkoinen läntti. Nyt tarran jäljellejäänyt osa vasta häiritsikin ja päätin että se on saatava pois hinnalla millä hyvänsä. Etsin netistä vinkkejä tarran poistoon ja löysinkin ihan hyviä niksejä, mutta en päätynyt käyttämään niistä mitään. Syynä oli erilaiset tökötit ja aineet joilla tarra olisi lähtenyt, mutten voinut olla varma kuinka kansimuovi reagoisi moisiin aineisiin. Päädyin sitten pehmittämään sitkeästi jämähtänyttä liimaa kostealla luutulla ja kynsimään liimamassaa pois mahdollisimman hellävaraisesti. 

No, liimamassa lähti pois, mutta jäljelle jäi silti vähän tahraa joka ei kadonnut millään. Kannesta on siis edelleen erotettavissa vanhan tarran rajat suhteellisen hyvin. Mikäli jollakulla on tällaiseen ongelmaan jokin todella hyvä ratkaisu, saa kertoa kommentteissa. Olisi kiva saada pois loputkin merkit tarran olemassaolosta. 


Avatusta kotelosta pilkistää ilahduttava näkymä: kuvallinen blu-ray -levy! Harvinaista herkkua nykyään. DVD-levy onkin sitten tuttua tutumpi harmaa. Kansipaperin kääntöpuolella mainostetaan Tuhkimo-krääsää lapsille, mikä vähän syö julkaisun habitusta. 


Blu-rayn että DVD:n valikot ovat hyvin tuhkimomaisia. Tykkään siitä, että julkaisu on kokonaisuudessaan elokuvan hengen mukainen ja Tuhkimon kohdalla tässä on onnistuttu valikkoja myöten. 


Tuhkimon Diamond Edition saa minulta neljä tähteä: 
+kansikuva
+pahvikotelo
+kuvallinen levy
+lisämateriaalit
- tarpeettomat tarrat jotka eivät irtoa edes neitsyen veren voimalla

Omistan myös DVD-version tästä julkaisusta ja voin tehdä siitäkin juttua jos jotakuta kiinnostaa. Tämä oli tältä osin tässä, nyt jatkan harmaata kevätiltaa leffojen ja sarjojen parissa. Ensi kertaan!


6 kommenttia:

 1. Minulta löytyy tämä Tuhkimon Diamond edition pelkkänä blu-raynä, mutta harmitus sillä sen mukana ei tuota ihanaa pahvikoteloa tullut. Muutenkin tuntuu että Disney on aika randomi näiden pahvikoteloidensa kanssa, kun välillä ihan samaa julkaisua myydään kotelolla ja ilman. :/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, on vähän outoa tämnä näiden pahvikotelopolitiikka. :/ Voisivat ihan kerralla vain päättää, että näihin julkaisuihin on aina saatavilla pahvikotelo.

   Poista
 2. Jos liimatahra ei lähde koskealla rätillä tai raaputtamalla, CRC Super Hand Cleaner tai vastaava jämäkämpi käsienpuhdistusaine yleensä tehoaa. Itse olen puhdistanut sillä liimatahroja esim. CD-levyn kansista. Täytyy vain laittaa pieni määrä ja hieroa varovasti liimajäljen päältä, ja lopuksi pyyhkiä nihkeällä rätillä.

  VastaaPoista
 3. Moikka! :) En ole ehtinyt kommentoimaan tänne vielä, vaikka tosi kivoja tekstejä olet kirjoitellut ja olen käynyt kaikki tähän astiset lukemassa! Kiva että olet taas aktivoitunut! :D Pitää käydä kommentoimassa noita kun ennätän, hieman kiirettä on viime aikoina ollut. :)

  Ajattelin ihan tuohon tahranpoistoon mainita pari niksiä koska siitä kyselit. :) Jos sulla ei ole kummoisia aineita kotona, niin liimatahrat lähtee yleensä jollain öljypohjaisella - itse olen käyttänyt ihan ruokaöljyä. Pieni määrä ruokaöljyä johonkin, vaikka talouspaperin palaan ja sillä pyöritellään liimajälkeä kunnes kaikki siitä on liuennut pois.Kohdan voi tämän jälkeen pyyhkiä/pestä vielä paperilla tai luutulla jossa on fairia, jolloin öljy peseytyy pois. ;)

  Toinen vaihtoehto, jos kotoa löytyy jotain puhdistusalkoholia, joko isopropyylialkoholia (jota saa apteekista) tai vaikka ihan ihon desinfiointiainetta kuten Amiseptiä, kostuttaa pienen palan paperia tms sillä ja pyyhkii alkoholilla tahraa kunnes liima on liuennut.

  Itse olen saanut jommalla kummalla tavalla kaikki häiritsevät liimatahrat pois kirppistavaroista, leffojen kansista jne. Tärkeää vain että puhdistaa lopuksi käyttämänsä aineet pois esineen pinnalta etteivät jää siihen pidemmäksi aikaa. :) Kolmas tapa jolla olen poistanut liimatahroja joskus on pyyhekumi. Se on aika hidas tapa, mutta pyyhekumilla hinkkaamalla saa yleensä liimatahrat vähitellen hinkattua kokonaan pois - kumia saattaa tosin kulua todella paljon pienenkin liimatahran kanssa.

  Hauskaa kesäkuun alkua ja blogi-kirjoittelun iloa! Ainakin minä käyn tällä lukemassa usein, Disney on hyvä aihepiiri pitää blogia. ^_^

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kivaa, että olet käynyt lukemassa! ^-^ Pitääpä kokeilla noitakin niksejä joita jaoit. Eiköhän liimatahra jollain konstilla lähde!

   Poista