maanantai 3. huhtikuuta 2017

Leijonakuningas blu-ray + DVD

Hei taas! Hoksasin, että minulla on ollut jo useamman vuoden hallussa blu-ray- ja dvd -versiot Leijonakuninkaan Diamond Edition julkaisusta, enkä silti ole esitellyt niitä täällä blogissa yhtään tämän enempää. Nyt korjataan asia!
Leijonakuningasta on pidetty Disneyn suurimpana mestariteoksena. Olihan se monta vuotta rahallisesti maailman menestynein animaatioelokuva ennen kuin Frozen tuli ja vei itselleen kyseisen tittelin. Muistan katsoneeni tätä pienenä useasti, ja lempilauluni oli (ja on yhä) Kunhan kruunun saan kuninkaan.


Koska kyseessä on Diamond Edition juhlajulkaisu, oli leffa pakattu nättiin irtokoteloon. Kaikki klassikot eivät ole edes Diamond Editioniin saaneet tätä pahvista irtokoteloa, mutta koska kyseessä nyt on Leijonakuningas niin... noh, oli odotettavissa, että se ainakin saisi. :D
Pidän kyllä mahtipontisesta kansikuvasta, ja hohtavissa irtokansissa se pääsee oikeuksiinsa. (Pahvikotelo on kyllä jo vähän käytössä kulunut.) Ainoa asia mikä vähän häiritsee, on ylälaidassa sijaitseva keltainen "blu-ray + dvd" -nauha, mutta siihenkin on ehtinyt ajan kanssa tottua.


Tämän blu-ray -julkaisun ongelma on sama kuin Pocahontaksen: tekniset tiedot ja extra-boksi sijaitsevat oudosti takakannen ylälaidassa. Muuten kyllä tykkään takakannenkin kuvituksesta. Nouseva aurinko oikein korostaa elokuvan "mestarillisuutta." Oikeassa ylänurkassa sijaitseva teksti on aika hauska. Leijonakuningashan kerkesi olla pitkään Disneyn holvin suojissa ennen tätä julkaisua. (Silloin holvi-systeemi oli vielä olemassa.)


Lisämateriaaliakin löytyy todella mukavasti, mikä oli myös omalta osaltaan odotettavissa kun kyseessä on kuitenkin leffan ensimmäinen blu-ray -julkaisu. Kulissien takana -dokumenttien ja muiden ekstrojen parissa viihtyy varmasti.


Leffan logo hohtaa kauniisti irtokansien selkämyksissä.  

Kannet ilman irtokoteloa. 
Kotelon sisältä paljastuu kaksi levykettä ja Disney Universe -pelin mainos. Blu-ray -levyn kuvituksessa on sama mahtipontinen meininki kuin kannessa. Pidän tosi paljon näiden blu-ray -julkaisujen interaktiivisista valikoista. Leijonakuninkaan valikossa pääsemme kiertelemään ympäri jylhämaata ja samalla kurkistamaan elokuvan tapahtumiin.Tämä on yksi niitä harvoja ja viimeisiä julkaisuja, joiden DVD:ssä on myös kuvitusta. Onneksi tässä tosiaan on, sillä pidän tuosta kuvasta paljon. Olisi sopinut mielestäni myös kansikuvaksi vaikka DVD-julkaisuun.


Leijonakuninkaan Diamond Edition blu-rayssa on paljon hyvää, ja hyvin vähän huonoa. Sen verran tähän on panostettu, että anna tälle julkaisulle viisi tähteä. 
+ sisältää blu-rayn ja DVD:n (kaiken lisäksi kummassakin levyssä kuvat!)
+  nätti irtokotelo
+ paljon lisämateriaalia
+ hauskat valikot
- takakannen elementtien asetteluOnko teillä tämä sama julkaisu hyppysissänne? Vai kenties joku eri, vaikkapa aikaisempi kahden levyn DVD? Mikä leffan kaikista eri julkaisuista vie voiton? Antakaa mielipiteidenne kuulua kommenteissa! :)

4 kommenttia:

 1. Minun on pitänyt jo pariin viimeiseen tekstiisi kommentoida, että onpas kiva, kun olet tullut takaisin blogimaailman pariin! Kirjoittajan blokin ymmärrän täysin, ja sen, ettei Disney jaksa koko ajan kiinnostaa yhtäläisellä tavalla. Välillä minullakin on kausia, milloin haluan vain katsoa koko ajan Disney-elokuvia ja ostaa Disney-tuotteita, mutta sitten välillä tuntuu ettei halua kuulla koko firmasta mitään. :P Mutta mahtavaa kun olet taas täällä, ja varsinkin, että olet kirjoittanut näin nopealla tahdilla! Hyvä, Rico!!!!

  Pocahontas-blu-rayn kohdalla kauhistelin jo mielessäni kanssasi noita takakannen elementtien asetteluja. Teknisten tietojen kuuluu todellakin olla kannen alareunassa!!!! Kylläpäs on pöhkösti ajateltu, että ne laitetaan tuonne ylös! Leijonakuninkaassa muut kuvat ovat kuitenkin mielestäni aseteltu kauniimmin kuin Pocahontasin takakannessa... Itse omistan Leijonakuninkaasta samaan aikaan julkaistun DVD-kotelon, jossa on sisällä siis vain yksi levyke (eikä ollenkaan lisämateriaalia). Tuolloin minulla ei ollut vielä blu-raytä, enkä kokenut silloin sellaista tulevaisuudessa tarvitsevani. Olisinpa kuitenkin ostanut saman julkaisun kuin sinä, niin voisin nyt tuijotella vaikkapa noita poistettuja kohtauksia. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nuo takakansien asettelut ovat välillä kyllä ihan kauheita! xD Onneksi niihin tottuu, ja ihan jokaisessa se ei häiritse niin pahasti kuin muissa.

   Poista
 2. Leijonakuningas on lempielokuvani Disneyn suuresta kirjastosta, joten yritin jo aiemmin kommentoida tätä - harmillisesti kännykällä on tosi epävarmaa kirjoittaa kommentteja koska usein pitkän tekstin kirjoitettuaan saa jonkun errorin ja kaikki katoaa.xD Kokeilen kuitenkin uudelleen!

  Minulta löytyy hyllystä Leijonakuninkaasta kolmen elokuvan DVD-boksi (oliskohan ollut 10-v julkaisu), jossa on Leijonakuningas elokuvasta sen Juhlajulkaisu-versio. Muistelen vertailleeni joskus tätä Diamond Editionia siihen ja todenneeni että tuossa vanhemmassa juhlajulkkarissa olisi huomattavasti enemmän ekstroja ja hienommat valikot. En voi nyt vahvistaa tätä tietoa koska siitä on tosi pitkä aika kun olen vertailua tehnyt, mutta juhlajulkaisu on kuitenkin oma lempijulkaisuni elokuvasta. :) Uskon silti että Diamond Edition tekee elokuvalle oikeutta, harmi vain jos osa ekstroista on jätetty pois ja korvattu muulla materiaalilla tässä myöhemmässä julkaisussa - pitäisi varmaan hankkia itsellekin tämä että olisi sitten "kaikki" materiaali kokoelmassa. xD

  Kivat kuvat ja hyvä teksti jälleen kerran! ^^ Eteenkin oli mukavaa nähdä että tässä julkaisussa on vielä upeat kuvitukset levyissä, joka on nykyaikana tosi harvinaista! Pitää koittaa löytää kirpparilta tai jostain tämä versio vielä kokoelmaan. On aina ilo lukea juttujasi, vaikka minulla ei ollutkaan paljon kommenttia itse tekstiisi vaan aloin vaan omasta julkaisustani intoilemaan.xD Muistatko vielä vanhan VHS julkaisun kansikuvan Leijonakuninkasta, sen ihka ensimmäisen julkaisun mikä on minun kaapissa? Se on oma suosikkini kaikista kansikuvista ja harmittaa ettei se ole päätynyt mihinkään myöhempään versioon. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista!^^

   Voit olla hyvinkin oikeassa noiden lisämateriaalien suhteen. Disney on monesti vaihtanut tai poistanut joitain lisämateriaaleja Diamond Editioneista. Tyhmää myös minun mielestäni! Uskon että tuo vanhempi juhlajulkaisu dvd on myös erinomainen julkaisu. :)

   ja joo, Leijonakuninkaan ihan ensimmäinen vhs-kansi (mikä sinullakin on) on minunkin mielestäni se kaikkein hienoin! Siinä on sitä jotain tiettyä tunnelmaa mikä tekee siitä todella kivan. Harmi tosiaan, että se ei ole myöhempiin julkaisuihin päätynyt. :P

   Poista