sunnuntai 30. huhtikuuta 2017

Kaunotar ja Hirviö Blu-ray + DVD

Hei taas! Olen kevään mittaan päivittänyt Disney klassikoitani blu-ray formaattiin (siinä syy vielä monelle tulevalle blu-ray -esittelylle tässä blogissa.) ja huuto.net on osoittautunut loistavaksi paikaksi löytää vanhempia (ja monesti parempia) blu-ray julkaisuja. Tällainen tilanne oli vastassa löydettyäni nettihuutokaupan syövereistä Kaunottaren ja Hirviön Diamond Edition blu-rayn, joka sisälsi elokuvan lisäksi oman levyn lisämateriaaleille ja DVD:lle. Keräilijän silmiin julkaisu vaikutti ostamisen arvoiselta.


En tiedä onko julkaisuun joskus kuulunut erillinen pahvikotelo, mutta mikäli on, sitä ei mukana tullut. Kansikuva on suorastaan hurmaava ja tiivistää hyvin elokuvan tunnelman. Siinä ei ole mitään liikaa eikä myöskään liian vähän. Diamond Editionin siniset kehykset sopivat hyvin yhteen kansikuvan kanssa.


Myös takakanteen on onnistuttu loihtimaan elokuvan maagista tunnelmaa. Elementtien kökkö asettelu ei edes haittaa tässä tapauksessa. 


"3-levyinen combopack." Kuulostaa kyllä todella hienolta! Tämä julkaisu saa minulta miljoona lisäpistettä harvinaisen laajoista ja kattavista lisämateriaaleista. Levyllä 1 on mahdollista katsoa elokuva teatteriversiona, pidennettynä versiona, fastplaylla, kommenttiraidalla tai sing-along ominaisuudella varustettuna.

Levyllä 2 on runsaasti lisämateriaalia elokuvan teosta. Blu-rayn lisämateriaalin pohjana toimii Kaunottaren ja Hiviön teosta kertova dokumentti, jonka aikana on mahdollista kurkistaa muihinkin lisämateriaaleihin kuten poistettuihin kohtauksiin, elokuvan ensimmäiseen versioon ja moneen muuhun pienempään juttuun. Dokumentti jatkui automaattisesti siitä, mihin aiemmin jäätiin. Idea interaktiivisesta dokumentista oli erinomainen ja ektrojen turhalta selailulta välttyi. En katsonut läheskään kaikkia kurkistuksia, mutta suurimman osan kuitenkin, ja ne mukaan lukien blu-rayn lisämateriaalia riitti reilusti yli 3 tunniksi. Tämän lisäksi levyllä oli myös DVD:n lisämateriaali. Tätä kaikkea ei todellakaan jaksa katsoa yhteen putkeen.

Levy 3 on DVD ja sisältää loput lisämateriaalit ja elokuvan.
Melkoista luksusta Disney-faneille!


Ylellinen tunnelma toistuu myös elokuvan selkämyksessä, johon Könni on päässyt edustamaan.


Sisäkannessa mainostetaan Disneyn muita blu-ray -elokuvia.


Kuvalliset levykkeet ovat suuri plussa. Oi sitä aikaa, kun blu-ray julkaisuihin vielä panostettiin Diamond Editionin alkuaikoina.


Levyjen valikot ovat visuaalisilta ilmeiltään yhtä komeita kuin julkaisu itse. Blu-ray -levyillä pääsemme Lumieren opastamalle kierrokselle Hirviön linnaan lasimaalausten kehystäessä reunoja. DVD:llä taasen pääsee ihailemaan lumottua ruusua, taikapeiliä ja näkymää linnan tornista.


Jotain negatiivistakin löytyi. Blu-rayn valikot olivat todella sekavat. Kummallekin levylle oli ympätty kaikki julkaisusta löytyvä materiaali. Jos yritti katsoa lisämateriaalia levyltä 1, tuli eteen teksti: "levyllä 2." Samoiten lisämateriaali-levyllä oli mahdollista valita "Katso elokuva" ja sitten pääsikin ihailemaan "Vaihda levylle 1" tyylistä ilmoitusta. Olisiko oikeasti ollut liika vaadittu pitää elokuva ja lisämateriaali erillään omilla levyillään? Nyt lopputulos on sekava.


Kokonaisuutena Kaunottaren ja Hirviön Diamond Edition blu-ray on Disney-keräilijän/fanin unelmien täyttymys. Elokuvan saa itselleen HD-laadulla runsaiden lisämateriaalien kera. Lisäksi julkaisu on komean näköinen myös ulkoisesti. Tasokasta menoa tällä kertaa. ½
+ useampi versio elokuvasta
+runsaat lisämateriaalit
+kuvalliset levykkeet
+kaunis kansitaide
- kauniit, mutta sekavat valikot

Mitä mieltä siellä ruudun toisella puolella ollaan? Onko teillä käsissänne tämä julkaisu? Onko ollut hintansa väärti? Keskustelun voi aloittaa kommenteissa. Ensi kertaan!


4 kommenttia:

 1. Vau, miten nätit levyt tässä julkaisussa on! En ole vielä suostunut ostamaan Kaunotarta ja hirviötä blu-raylle, koska haluan nimenomaan tämän version slipcovereilla varustettuna (ei ole vielä tärpännyt nettikaupoissa).

  Ps. nuo extrat! :o Pitääpä tarkastaa onko samaisella DVD-julkaisulla edes muutamaa niistä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, levyt ovat todella nätit! En tiedä onko tätä edes tullut slipcoverilla Suomeen (en ainakaan itse ole koskaan törmännyt), mutta jospa jostain kuitenkin löytyisi sinulle kyseinen julkaisu vielä slipcoverin kera!

   ja ekstrojen puolesta tämä julkaisu on kunnon kultakaivos. :)

   Poista
 2. Tämä tosiaan kuulostaa jokaisen Disney-fanin unelmalta ja heti piti käydä kurkkaamassa josko joltain nettikirpparilta löytyisi tämä kyseinen bluray pakkaus. :') Itselläni on hyllyssä vanha juhlajulkaisu DVD ja normaali bluray jonka joskus CDON.COMin alennuksista ostin, mutta kyllä tämän combon extramateriaalit kuulostivat niin hyviltä, että pitäisi tämäkin omaan kokoelmaan saada.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo kannattaa ehdottomasti hankkia, mikäli jostain sen bongaa! Jo pelkät lisämateriaalit tekevät tästä hintansa väärtin!(+ nettikirppiksiltä saatavilla monesti aika halvalla!)

   Poista