tiistai 25. huhtikuuta 2017

Kaksin Karkuteillä blu-ray

Hei taas! Etsin eräs päivä Kaksin Karkuteillä -animaatioklassikkoa blu-rayn muodossa lähikaupunkini kaupoista ja leffaa ei löytynyt mistään. Turvauduin vanhaan hyvään ystävääni, Huuto.nettiin, josta elokuva sitten löytyikin halvalla.

Muistan olleeni melko innoissani Tangledista sen ilmestymisaikoina. Olin jo pitkään toivonut Disneyn tekevän animaation Tähkäpäästä, ja olin ihmetellytkin, että miksei tuttua satua ole jo versioitu Disneyn toimesta. Harmikseni spoilaannuin loppuratkaisusta ennen elokuvan näkemistä, mutta onneksi se ei katselukokemusta lopulta haitannut.
Ostin elokuvan tuolloin DVD:nä ja jo silloin harmittelin kaiken lisämateriaalin siirtymistä blu-raylle.
(Tästä eteenpäin puhun elokuvasta lähinnä Tangledina suominimen vaikean taivutuksen takia :P)


Hiuksia nostattavan seikkailun kansikuva on ihan kiva ja sopiva, mutta en ole koskaan pitänyt sitä mitenkään erityisen vaikuttavana. Toki viestittäähän se elokuvan olevan toiminnan täyteinen seikkailu, (Etenkin kun pojatkin haluttiin noihin aikoihin kovasti "prinsessa-elokuvien" äärelle) mutta Tähkäpään viekas ja turhan pahismainen katse on aina häirinnyt.


Takakannen kuvitus toistaa etukannen teemaa puineen ja pusikoineen. Elementit on aseteltu huonosti kuten ensimmäisten Disney blu-ray -julkaisujen pohjalta pystyi odottamaan.


Lisämateriaalia löytyikin kansipaperissa väitettyä enemmän. Mukana oli myös pidennettyjä lauluja, making of -dokumentti. "Dokumentti" tosin oli lähinnä vain pintaraapaisu elokuvan teosta ja sisälsi jotain pieniä visoja, joiden tilalle olisi voitu laittaa järkevämpääkin sisältöä. Lisämateriaalien odotettua suurempi määrä tosin yllätti positiivisesti ja katselihan noita mielellään.


Toimivalla pusikko-teemalla jatketaan myös selkämyksessä. Pitkähiuksinen päähenkilömme on päässyt virnuilemaan ilkikurisesti myös tänne.


Kansipaperin toisella puolella mainostetaan Disneyn muita blu-ray -elokuvia, mikä on mielestäni ihan hyvä mainoskohde. (Prinsessa-mainokset ja muut asiaan kuulumattomat saisivat jäädä pois.) Elokuvan valikko on samanlainen kuin DVD:llä. Katsoja pääsee ihailemaan Tähkäpään tornia ja ympäröivää luontoa.


Katsoin Tangledin nyt pitkästä aikaa ja tällä kertaa englanniksi. Suosin Disneyn animaatioita yleensä suomenkielisinä sillä omalla äidinkielellä katsominen tuntuu todella kotoisalta ja "oikealta", mutta tässä tapauksessa pidän enemmän originaalista dubista. Suomidubissa on paljon tönkköjä kohtia jotka särähtävät korvaani yhtenään, vaikka ääninäyttelijät tekevät parhaansa ja käännös on onnistunutta.

Kyseessä on perushyvä blu-ray -julkaisu. Aika tyypillinen mitä monessa muussakin Disneyn animaatiossa. Kaksin Karkuteillä ansaitsee kyllä vähintään tämänkaltaista kohtelua. Annan julkaisulle kolme tähteä. 
+ enemmän lisämateriaalia mitä annettiin olettaa
+valikko
-takakansi
-tylsä levyke

Mutta mitäpä mieltä te olette tästä julkaisusta? :) Onko teillä kyseinen leffa DVD:nä tai blu-rayna? Kenties 3D:nä? Laittakaa kommenttia, olisi hauskaa lukea teidänkin mielipiteitä, ettei tämä blogin kirjoittaminen menisi ihan monologiksi. Ensi kertaan! 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti