lauantai 8. huhtikuuta 2017

Big Hero 6 blu-ray

Hei jälleen! Katsoin tässä pitkästä aikaa Big Hero 6:n ja ajattelin että samaan syssyyn voisin kirjoitella tänne leffan suomijulkaisusta blu-raylla. Muistan käyneeni katsomassa kyseisen leffan elokuvateatterissa ja tykkäsin siitä niin, että kävin katsomassa sen toisenkin kerran. Kirjoitinkin siitä silloin arvostelun tänne blogiin. (Oli hassua lukea omaa vanhaa tekstiään tuntematta myötähäpeää.) Joka tapauksessa, pidän Big Hero 6:stä edelleen todella paljon ja on ollut ilo huomata, että se on jatkanut vahvojen animaatioelokuvien linjaa Tangledin ja Frozenin jälkeen.


Julkaisun kansikuva on mielestäni erittäin tyylikäs. En olisikaan kaivannut kanteen koko sankarijoukkoa, sillä onhan elokuva eniten Hiron ja Baymaxin tarina. Oudolla tavalla kansi myös kuvaa elokuvaa erittäin hyvin. En tiedä mistä se tulee, mutta tykkään! Siinä ei ole mitään liikaa, mutta ei myöskään liian vähän.

Alun perin leffa oli erilaisessa, ns. halpamuovi-kotelossa. (En kyllä oikeasti tiedä onko kyseinen muovi halvempaa, mutta se tuntuu heikommalta ja on taipuisampaa.) Vaihdoin kuitenkin kotelon kestävämpään ja mielestäni leffa näyttääkin paljon kivemmalta paremmassa kotelossa.


Takakansi on hyvin sininen. Se ei onneksi kauheasti haittaa. Ehkä tämä väri tosiaan oli parhain valinta tähän yhteyteen, minulle ainakin tulee heti mielikuva supersankariseikkailusta.


Lisämateriaalia löytyy ihan mukavasti reilun tunnin ajaksi. Olisin ehkä itse toivonut enemmän materiaalia elokuvan tekemisestä, mutta olen kyllä tyytyväinen tähänkin tarjontaan. Esimerkiksi Tokyo Go -lyhäri hauska ja sopivan lyhyt minulle. :D


Baymax on päässyt komeilemaan selkämykseen.


(Sinistä! Sinistä joka puolella!) Elokuvan valikko ei kauheasti päätä huimaa. Pääsemme kuitenkin jo siinä vaiheessa vilkaisemaan sankareitamme tositoimissa, ja sopiihan sen Disneyn supersankarileffaan hyvin.
Big Hero 6:n elokuvateatteriversiossa pääsi näkemään suomalaisten ääninäyttelijöiden nimet komeasti jo lopputekstien aikana. Harmitti, että blu-raylla ei tietenkään näin ollut, vaan suomenkieliset äänet tulivat lopputekstien jälkeen. Ymmärrän kyllä sen, että on helpompi mahduttaa levylle yksi kuvaraita ja siihen ääniraidat, eikä useampaa kuva- ja ääniraitaa, mutta silti harmillista. Suomenkieliset ääninäyttelijät kuitenkin ansaitsisivat tulla esitellyiksi lopputeksteissä, sillä ei se dubbaaminen mitään helppoa hommaa ole.


Jos katsoo tarkkaan, voi nähdä Helinä-keijun kurkistelemassa levyn takaa.

Lopulta Big Hero 6 on julkaisuna oikein kelpo tapaus. 
---
Tuntui hassulta tehdä tätä postausta, koska minulla oli koko ajan sellainen mielikuva, että olisin Big Hero 6:stä jo blu-ray -esittelyn tehnyt. Kun tutkailin aikaisempia kirjoituksiani, kävi ilmi, etten ollutkaan. :D
Mitä mieltä elokuvasta tai julkaisusta te vuorostaan olette? Onko tullut ostettua ja mikä on mielestänne julkaisussa hyvää? Mikä huonoa? Nyt on tullut aika blu-ray painotteista settiä, mutta lupaan että tulossa on myös muutakin sisältöä. :D Siihen liittyen kysynkin: Millaista sisältöä te haluaisitte ehkäpä täällä nähdä?


2 kommenttia:

 1. Ooh, luulin kirjoittaneeni pitkän kommentin edelliseen postaukseen, mutta ilmeisesti se hävisi...? Siinä kommentoin, kuinka mahtavaa minusta on että olet taas palaillut blogin kirjoittamisen pariin! Ja näin tiivillä postaustahdilla, mahtavaa! Kommentoin myös, miten oudosti blu-rayden takakannen elementit on tosiaan aseteltu. Big Hero 6:sa tekniset tiedot ovat nyt onneksi tuolla alhaalla!

  Blogisi sisältö on mainio nyt. Minusta on mukava lueskella erilaisten Disney-tuotteiden esittelyjä. Erityisesti olen tykännyt nukke-teksteistäsi: varmaan siksi, etten nukkeja itse keräile. Niitä on silti ihana katsoa ja niihin olisi ihana tutustua lähemmin! Kirjaesittelyjä on myös mukava lukea, kuten sinun mielipiteitä koskien esim. nukkejen valmistajan vaihtumista tai jotain elokuvaa. Jatka siis samalla linjalla! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kivaa että paluuni on ollut mukava juttu! ^-^ Kommenttisi on nyt näkyvissä, kun olin ihan unohtanut että minun pitää itse käydä hyväksymässä ja julkaisemassa kommentit :'D

   Jokunen nukke-esittely on kyllä tulevaisuudessa vielä tulossa ja tietenkin juttua kirjoista ja muista. Mukavaa, että blogin sisältö on ollut ja on edelleenkin sellaista mitä jaksaa lukea!

   Poista