perjantai 31. maaliskuuta 2017

Pocahontas blu-ray

Hei vaan! Disneyn versio Pocahontaksen tarinasta kuuluu rakastetuimpiin animaatioklassikoihin, ja monet 90-luvun lapset muistavat Arja Korisevan tumman äänen laulamassa tuulen värejä. Pidän vuoden 1995 animaatioklassikosta sen verran, että sen kerran itselleni blu-rayna ostin.


Olen onnellinen, että leffan kansikuva vaihdettiin blu-raylle. En nimittäin tykkää kauheasti dvd-version kansikuvasta. Se ei mielestäni tee hahmolle eikä elokuvalle oikeutta. Tämän blu-ray -julkaisun kansikuva antaa klassikosta vähän uskottavamman kuvan ja tiivistää elokuvan tunnelman hyvin. Ja onhan tuo Pocallekin vähän imartelevampi kuva. Tykkään muutenkin enemmän taiteellisemmista ja julistemaisemmista kansikuvista. Tämä on juuri sellainen!


Takakansi taasen on pidetty samanlaisena kuin dvd:ssä. Se ei kuitenkaan haittaa kauheasti ainakaan minua. Mikä vähän haittaa on se, että näissä vanhemmissa blu-ray -julkaisuissa ei olla kyllä kauheasti harjoitettu fengshuita. En nimittäin yhtään tykkää teknisten tietojen ja extra-boksin asettelusta. :D Dvd:llä ja uudemmilla blu-raylla nämä on aseteltu nätisti takakannen alalaitaan. Miksei tätä hoksattu ottaa suoraan käyttöön blu-rayden tullessa markkinoille? Pocahontaksen tapauksessa tämä ei niiin paljoa häiritse sillä muu kuvitus on yksinkertaista, mutta odottakaapa vaan! Tulen valittamaan tästä samasta asiasta jatkossakin... :DLevyltä löytyy lisämateriaalia hyvin kattavasti. Sing-along-lauluja lukuun otamatta mielenkiintoista katseltavaa löytyi reilun parin tunnin ajaksi. Näin sitä pitää!


Etukannen teema jatkuu kotelon selkämyksessä. Pocahontas on järjestyksessään 33. Disney-klassikko.


Tyylikäs, mutta tylsä sininen levy iskee jälleen! Paetkaa! Koska blu-ray kotelot ovat kauttaaltaan sinisiä, olisi tosi kiva nähdä vähän muita värejä itse levyissä. Noh, aina ei voi voittaa. Olisi myös kiva jos prinsessa-mainokset laitettaisiin jonnekin muualle kuin leffojen kansipaperien taakse. :P


Annan tälle julkaisulle kolme tähteä. 
+ uusi kansikuva
+ lisämateriaalit
- huono fengshui :D
- tylsä levy
- prinsessamainos

Jokatapauksessa Pocahontas blu-ray on kannattava ostos. (Etenkin kun sen saa nykyään hyvin halvalla.)  Muita blu-ray julkaisuja ei tästä leffasta ole olemassa ainakaan Suomessa, eli jos haluat intiaaniprinsessan seikkailun itsellesi HD tasoisena, osta pois! 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti