tiistai 29. joulukuuta 2015

Liebster Award

Hei jälleen! Vuosi on lopuillaan ja mikä olisi parempi tapa päättää vuosi täällä bloginkin puolella kuin Liebster Award. Ne jotka seuraavat myös muita muutamia suomalaisia Disney blogeja ovatkin viime päivinä näitä liebster-postauksia bonganneet. Kiitokset tästä kuuluvat Annalle, joka kirjoittelee Rinki Tinki Tinki- ja Ihmeiden Aukio -nimisiä blogeja. (Käykää ihmeessä kurkkailemassa mitä kaikkea kivaa sieltä löyty!) Itsekin sain haasteen häneltä! Minut on erittäin pitkän ja vaihtelevan bloggausurani aikana haastettu useammankin kerran, mutta ei se estä tekemästä tätä uudestaan. :)

Liebster Award -tunnustuksen ideana on tuoda ihmisten tietoisuuteen uusia hyviä blogeja, joilla on alle 200 lukijaa. Homma toimii näin:
1. Kiitä palkinnon antajaa ja linkkaa hänen bloginsa postaukseesi. 
2. Laita palkinto (yllä oleva kuva) esille blogiisi. 3. Vastaa palkinnon antajan esittämään 11 kysymykseen. 4. Nimeä 5-11 blogia, jotka mielestäsi ansaitsevat palkinnon ja joilla on alle 200 lukijaa. 5. Laadi 11 kysymystä, joihin palkitsemasi bloggaajat puolestaan vastaavat. 6. Lisää palkinnon säännöt postaukseen. 7. Ilmoita palkitsemasi bloggaajille palkinnosta ja linkkaa oma postauksesi heille, jotta he tietävät mistä on kyse.  Annalla olikin erittäin mielenkiintoisia ja mukavia kysymyksiä!


1. Milloin ja miksi päätit aloittaa blogin pitämisen?

Omalla kohdallani blogin aloittaminen on ollut lähinnä erittäin nolo ja kiusallinen tapahtuma. :D Monen blogin kanssa asiat ovat edenneet näin: Innostus uudesta siististä asiasta/vanhasta mukavasta harrastuksesta yms. --> aloitan uuden blogin --> innostus lopahtaa pian --> blogi kuolee --> kaikki ovat iloisia jee! Olin kuitenkin ihastellut muiden ihmisten hienoja Disney- ja keräilyaiheisia blogeja ja itsellänikin sitten tuli hinku sellainen perustaa. Etenkin kun Disney alkoi monien vuosien jälkeen taas tekemään suurempaa roolia elämässäni. (Ei sillä, se on aina ollut lähellä sydäntä!) Disney aiheista tavaraa itseltänikin kuitenkin mukavasti löytyi. Kysyin muutamalta silloiselta Disney bloggaajalta mielipiteitä ja neuvoja. Lopulta blogi syntyi 5.3.2014

2. Kuinka kauan sinulla menee keskiverroin yhden blogitekstin kirjoittamisessa?

Se vaihtelee erittäin paljon. Tässäkin blogissa on ollut niin monenmoista erilaista juttuakin. Tarkkaa tai edes arvioita mahdollisesta ajasta on vaikeaa kertoa, sillä jokaisen blogitekstin tekeminen jaottuu useampaan eri vaiheeseen. Ensin yleensä valokuvaan tarvittavat jutut postausta varten. Sitten saattaakin kulua useita kuukausia, ennen kuin pääsen kirjoittamaan itse blogitekstiä. Ennen kirjoittamisurakkaa vielä muokkaan kuvien valoisuutta, varjoisuutta ja kontrastia. (Kiitos vain, kuvat pimentävä digikamerani!) Sanoisin kuitenkin, että itse kirjoitusurakassa menee suunnilleen 30-60min. Monesti itse tekstinkin kirjoittaminen jää monesti kesken. :D

3. Mikä asia kuuluu erottamattomasti jouluusi, jota ilman joulu ei ole joulu?

Minun jouluni koostuu lukuisista eri asioista, mutta tärkeimpinä ovat perhe ja läheisyys, lämminhenkisyys ja kristillinen sanoma. Monesti näiden kaikkien kolmen saavuttaminen on ollut erittäin mahdottomalta tuntuva urakka kaiken kiireen ja krääsän keskellä. Näin suurena jouluihmisenä ja perfektionistina on ollutkin joskus hermoja raastavaa saavuttaa sitä tiettyä joulutunnelmaa mitä hakee. :D

4. Mitä vuonna 2016 ilmestyvää elokuvaa odotat eniten?

Suoraan sanoen en ole edes kerennyt perehtymään ensi vuoden elokuvatarjontaan. :D Niistä vähäisistä elokuvista joiden tiedän ilmestyvän ensi vuonna, odotan suurimmalla mielenkiinnolla Zootopiaa/Zootropolista, Moanaa ja Fantastic Beasts -elokuvaa. 

5. Mikä on tärkein esineesi, jota ilman et voi elää? (Kännykkää ja tietokonetta ei lasketa mukaan.)

Tämä oli vaikea. Vastaan että Raamattu, sillä se tarjoaa henkilökohtaiseen uskonelämääni kaiken tarvittavan, ja jonka ansiosta elämäni varmasti on valoisampaa ja toiveikkaampaa.

6. Mikä on ensimmäinen elokuva, jonka muistat nähneesi elokuvateatterissa?

Ensimmäinen teatterissa näkemäni elokuva on ihan ensimmäinen Risto Räppääjä vuodelta 2008. Taisin muistaakseni olla tuolloin noin 10-vuotias, kun kävimme sen perheen kesken yhdessä katsomassa. En muista siitä elokuvan lisäksi paljoakaan. Muistan kuitenkin sen, että oli hieno kokemus nähdä elokuva ensimmäistä kertaa suurelta kankaalta ja äänet pauhuivat erittäin kovalla.

7. Mitä harrastat?

Omat harrastukseni ovat olleet aika vaihtelevia, kausittaisia ja lyhyitä kyllästyvän ja liian helposti innostuvan luonteeni takia. :D Nykyisin olen onneksi paljon pitkäjänteisempi harrastusten suhteen. Säännöllisimmät harrastukset ovat erinäisten asioiden/tavaroiden keräily sekä tämä blogi. Harvemmin tulee nykyään harrastettua erilaisia taidejuttuja, mutta niitäkin haluaisin enemmän harrastaa, mikäli olisi mahdollisuus.

8. Mihin Disney-elokuvan lauluun voisit herätä joka päivä?

Syömmeni laulu - Lumikki. Syömmeni laulu on erittäin kaunis melodialtaan. Sellaiseen seesteiseen ja levolliseen kappaleeseen voisin herätä joka aamu tuosta noin vain!

9. Keneen Disney-hahmoon samaistut parhaiten?

Tämä kysymys oli myös vaikea. En ehkä samaistu yhteen hahmoon kokonaisuudessaan, sillä mikään hahmoista ei täysin ole minulle samaistuttavin. Mutta näissö hahmoissa on minulle paljon samaistuttavaa: Elsa - Frozen, Hiro Hamada - Big Hero 6, Tiana - Prinsessa ja Sammakko ja Nalle Puh.

10. Mikä on mielestäsi paras Disneyn studioiden näytellyistä elokuvista?

Ei näin vaikeita kysymyksiä! Disney on tehnyt tasokkaita live-action elokuvia joita on erittäin vaikea vertailla. Mutta jos vain yksi pitää sanoa, niin se on Walden Median kanssa yhteistyössä tehty Narnian Tarinat: Velho ja Leijona, vuodelta 2005. Elokuvassa yhdistyy täydellisesti kaunis tarina ja Disneyn taika!

11. Minkä Disney-klassikon tarina muistuttaa eniten sinun tähänastista elämäntarinaasi? 

Tätäkin piti miettiä aika kauan. Päädyin lopulta itsekin Prinsessan ja Sammakon alkuun, (pikku) Tianan tilanteeseen. Yksi suurimmista ja pitkäaikaisimmista unelmistani lähestyy. Unelma on kuitenkin yhä unelma; vaikka niin lähellä, silti todella kaukana. Voin vain pienen Tianan tapaan huokailla ja toivoa parasta tällä hetkellä. Unelma vaatii kovaa työtä toteutuakseen, enkä ole satavarma, onko minusta lopulta siihen. 


Kiitokset Annalle vielä kerran kysymyksistä! Oli ilo vastailla! Tällä kertaa poikkean tutusta kaavastani ja aion todellakin antaa tunnustuksen eteenpäin. Haasteeseen vastaaminen on kuitenkin jokaiselta nimetyltä blogilta vapaaehtoista :)

Kysymykseni:
1. Lempi Disney-elokuvasi?
2. Vaikuttavin elokuvakokemus lapsuudesta?
3. Parhain lukemasi kirja?
4. Mitä odotat eniten vuodelta 2016?
5. Mitä kieliä osaat/haluaisit osata? 
6. Minkä elokuvan/kirjan maailmassa haluaisit elää?
7. Mikä oli unelma-ammattisi lapsena?
8. Mikä lapsuutesi haave on toteutunut?
9. Huonoin elokuva minkä olet nähnyt?
10. Saat tehdä syntymäpäivänäsi mitä vain. Mitä tekisit?
11. Kuka on inspiroivin ihminen, jonka tunnet?

Liebster Awardin saavat: 


Kysymyksiin vastaileminen on edelleen vapaaehtoista! :) Tämän postauksen myötä haluankin toivottaa kaikille tämän pienen blogin lukijoille 
Onnea ja menestystä tulevalle vuodelle 2016!
Ensi vuonna uudet kujeet!
2 kommenttia:

 1. Jejj! Kiitos kysymyksiin vastaamisesta! :D Hauska lueskella teidän eri ihmisten vastauksia, kun kaikilla on omanlaisensa, erilaiset vastaukset. Minäkään en ole hirveästi tutustunut ensi vuoden elokuvatarjontaan, joten siksi keksinkin tuon kysymyksen! Hahaa, aika ovelaa minulta! ;) Syömmeni laulu on kyllä ihana kappale! <3Ja Velho ja leijona on ihana elokuva. Harmi, että Disney jätti Narnian tarinoiden elokuvasovitusten tekemisen puolitiehen. Eihän sinullakaan ole tietoa, että he olisivat aikeissa jatkaa urakkaa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itsekin olen lukenut muiden tunnustuksen saaneiden Disney bloggaajien award-postauksia innolla ja mielenkiinnolla! :D

   Minustakin oli tosi mälsää kun leffojen tekeminen lopetettiin tuosta noin vain! :/ Narnian tarinat olivat kuitenkin erittäin hyviä ja opettavaisia ja elokuvasarjan kolmesta elokuvasta tuli hyvinkin onnistuneita! Neljäs osahan elokuvalle oli suunnitteilla oman muistini mukaan Kolmannen elokuvan ilmestyttyä, mutta sitten homma kait lopetettiin kaikessa hiljaisuudessa. Alkuvuodesta oli huhua että Hopeinen Tuoli olisi tulossa ensi vuonna, mutta luultavasti siitä olisi jo tullut vähintäänkin teaseri tähän mennessä. Ei auta kait kuin toivoa parasta! :/

   Poista