maanantai 26. tammikuuta 2015

Olipa Kerran - 1.kauden boksi

Hei! Pahoitteluni, kyllä tämä blogin uudistus vei pitkälle tammikuun loppuun. Hyväksi tekosyyksi voin kyllä nyt hyvällä omatunnolla sanoa koulun. Lukio on ollut hyvin raskasta (raskaampaa on kuulemma kyllä vielä tulossa...) ja stressiä ehditty vetää. Onneksi alkaa koeviikko niin voi edes vähän rentoutua. :) Tosiaan, blogi on nyt virallisesti päivittetty ja uudistettu uljaaseen ulkomuotoonsa. Jotain pieniä muutoksia saattaa silti vielä tulla.

Ja... nyt päivän aiheeseen! Tällä kertaa en tyydy pelkän elokuvan tai julkaisun esittelemiseen, vaan päätin kertoa vähän yhdestä lempisarjastani. Yhdysvaltalainen fantasiasarja Olipa Kerran (Once upon A Time, 2011) starttasi Suomessa Nelosella lokakuussa 2012. Sitä mainostettiin hyvin paljon ennen ensimmäisen jakson ilmestymistä ja mielenkiintoni sarjaa kohtaan nousi. Katsoin ensimmäisen jakson, sitten toisen, kolmannen, neljännen, ja olin koukussa.


Sarja on Disneyn omistaman ABC-Studiosin tuottama. Tykkään Olipa Kerran-sarjasta kovasti, koska Disney on onnistunut yhdistämään siihen rakastetut sadut ja nykyajan draamasarjan. Sarjan ideana onkin, että satuhahmot on tuotu kirouksen avulla meidän nykymaailmaamme pikkukaupunkiin nimeltä Storybrooke. Satuhahmot eivät vain muista oikeita henkilöllisyyksiään.

DVD-boksin kansikuva on yksinkertainen ja tyylikäs. Kanteen on onnistuttu tuomaan hyvin esiin sarjan henki. Kannen yläosassa komeilevat sarjan keskeisimmät hahmot.


DVD-boksin selkämys on komean näköinen tummissa ja mystisissä väreissä. Selkämyksessä taasen komeilee sarjan keskeisin päähenkilö, Emma Swan (Jennifer Morrison). Boksi sisältää kuusi levyä, joissa jokaisessa on neljä jaksoa (lukuun ottamatta vimeistä levyä jossa vain kaksi jaksoa). Muutamilta levyiltä löytyy myös lisämateriaalia. Levyt ovat Disneyn tapaan tylsän harmaita, joten niistä ei nyt ole erillistä kuvaa.


Boksin takakansi edustaakin sitten sarjan "satumaisuutta." Takakannen hahmo on Paha Kuningatar Regina (Lana Parrilla), joka aiheuttaakin ikävyyksiä ensimmäisellä kaudella. Disney on tehnyt neljälle pohjoismaalle yhteisen julkaisun, joka johtuu luultavasti pohjoismaiden pienistä markkinoista verrattuna muuhun maailmaan. Sarjahan on k12, joten ihan lapsille ei tämä ole kuitenkaan tarkoitettu vaikka satuhahmot siinä seikkailevat.


Yllä näkyy ensimmäisen kauden lyhyt synopsis. Boksilta löytyy 22-jaksoisen kauden lisäksi runsaasti lisämateriaalia. Monet dokumentit sekä poistetut kohtaukset kiinnostavat kovasti, vaikka en ole niitä tässäkään tapauksessa onnistunut katsomaan. Ehkä vielä joskus pidän kaikkien Disney elokuvien ja sarjojen lisämateriaalimaratonin :'D


Sarjana Olipa Kerran on todella mainio, ja itse olen ainakin koukuttunut siihen sen vioista huolimatta. Myös ensimmäisen kauden boksiin olen erittäin tyytyväinen ja sisältää mielestäni kaiken tarpeellisen hienosta ulkoasusta runsaaseen sisältöön. :)


2 kommenttia:

  1. Oih! Mun lempisarja! Mistä ostit/tilasit tuon boksin

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Näitä bokseja löytää ihan perus marketeista joissa on laaja tarjonta. Parhaiten löytää varmaan toptenistä. :) Sarjan bokseja voi tilata myös mm. CDON.com, Discshop.fi ja homeenter.com -nettikaupoista!

      Poista