sunnuntai 7. joulukuuta 2014

Jouluspesiaali 1

Heippa vaan! Joulu lähestyy kovaa vauhtia! Itse ehdin vasta tänään ensimmäistä kertaa virittäytymään joulun tunnelmaan. Olisin halunut toteuttaa tässä blogissa jonkinlaisen joulukalenterin, mutta havahduin joulukuuhun liian myöhään niin se jäi nyt toteuttamatta. En kuitenkaan jätä teitä tyhjin käsin, nimittäin kalenterin sijaan päätin kirjoittaa teille nyt joulukuun aikana kolme spesiaalipostausta.

Spesiaalipostaus tarkoittaa tämän blogin puolella sitä, että postaus ei välttämättä varsinaisesti liity blogin aiheeseen (eli disneyn tavaroiden keräilyyn ja esittelyyn) vaan muihinkin asioihin mihin Disney on ollut vaikuttamassa. Älkää kuitenkaan odottako mitään kovin huimia spektaakkelimaisia spesiaaleja... :D  Sanotaan vaikka niin että ne ovat vähän tavallisuudesta poikkeavia kirjoituksia. :)
Nyt joulukuussa teen kaksi jouluspesiaalia ja yhden uudenvuoden spesiaalin.
 Joulutunnelmaan on hauska virittäytyä katselemalla jouluisia elokuvia kaverin tai perheen kanssa. Ajattelinkin koota nyt tähän viisi Disney elokuvaa jotka ovat oivaa katseltavaa näin joulun alla. Samalla avaan myös sitä, että miksi nämä elokuvat juuri sopisivat jouluna katseltaviksi.Elokuvan nimi jo huutaa jouluisuutta. Vaikka elokuvan tapahtumat sijoittuvat Halloween kaupunkiin, niin on joulu silti elokuvassa keskeisessä ja juonen kannalta tärkeässä osassa. Parhain ajankohta katsoa tämä on ehkä ihan joulukuun alussa tai marraskuun lopussa sen "halloweenmaisuuden" takia. Siskoni sai tämän elokuvan joululahjaksi muutama vuosi sitten, enkä ole kopeutunut katsomaan sitä ollenkaan näiden muutamien vuosien aikana. :D Pitäisiköhän tehdä parannus ja katsoa se tänä jouluna...aah... Ikoninen Saiturin Joulu. Katsoin tämän elokuvan pari vuotta sitten jouluaattona ja tykkäsin. Saiturin joulu on visuaalisesti vaikuttava ja tarina on pidetty suunnilleen samanlaisena kuin alkuperäiskertomuksessa. Vaikka elokuva on loppujen lopuksi aika karmea, niin löytyy siitä jotain sellaista Joulun tuntua jonka kokee ihan mieluusti joka vuosi. :)Jos tykkää katsoa "hömppä"elokuvia niin kehotan katsomaan Santa Clausen (Mutta mitä tapahtui Joulupukille) ja sen jatko-osat. Elokuvat sopivat koko perheelle ja niistä löytyy komiikkaa jolle jaksaa nauraa kyllä kerran vuoteen. Santa Clause-trilogian elokuvat ovat todella lämminhenkisiä ja saavat hymyn huulille. Minut ne ovat saaneet joulumielelle vuosi toisensa jälkeen. :)Listan kaksi viimeistä elokuvaa eivät ole varsinaisia jouluelokuvia, mutta ajankohtaan kuitenkin sopivia. Narnian tarinoiden ensimmäinen elokuva on tästä hyvä esimerkki. Vaikka elokuvassa päädytään tasaisesti hyvin lämpimään kevääseen joka ei tunnu välttämättä kovin jouluiselta, on elokuvan alkupuolisko tunnelmaltaan kuin maisemiltaankin jouluisen lumoava. Kun pieni lucy saapuu ensimmäisen kerran katulampun luo, on ilmassa selvästi taian ja joulun tuntua!Miksi tämä on "jouluisten" elokuvien listalla, kun Frozenin alkupuolisko on pelkkää kesää. Suurin osa elokuvasta seikkaillaan talvisissa maisemissa! Suurimmat syyt miksi laitoin tämän tähän listalle on sen julkaisuajankohta. Frozen julkaistiin Suomen elokuvateattereissa poikkeuksellisen aikaisin. 21. joulukuuta (ellen väärin muista) ja itse kävin sen katsomassa päivä ensi-illan jälkeen. Halusin tietää elokuvasta mahdollisimman vähän. (Taisin tietää vain mitä trailereista näin, ja sitten suomicastin) Tunnelmat juuri ennen elokuvan alkua olivatkin suoraan sanottuna taianomaiset. Elokuvaan oli tullut tiettyä mystiikkaa, etenkin kun Elsan hahmo pidettiin visusti piilossa. Nyt kun joulu on taas koittamassa, niin minulle on tullut samanlainen mystisyyden ja taianomaisuden olo, niinkuin vuosi sitten odotellessani Frozenia.


*   *   *
Tässä oli ensimmäinen jouluspesiaali! Mitä Jouluisia (Disney) elokuvia te tykkäätte katsoa? :)

10 kommenttia:

 1. Kiva listaus! Hyvin jouluun sopivia näin minunkin mielestäni :) Itselläni ei ole mitään Disney-leffaa muodostunut "jouluklassikoksi", mitä nyt ikonista Samu Sirkan joulutervehdystä tulee katseltua jokaisena aattoiltana (vaikkei se olekaan leffa...) Ei-Disneyleffoista tykkään hirveästi Lumiukosta, tosin en viitsi sitä katsoa joka vuosi kun se saa mut aina itkemään... :D Myös Sony Entertainmentin ja Aardmanin "Artturi Joulu" on todella viihdyttävä joululeffa! Joulupyhinä näytetään paljon animaatioleffoja ja niitä on myös kiva kattella, mitä sieltä sitten tuleekin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Itse en ole Samu Sirkan joulutervehdystä pahemmin katsonut muutakuin tulevien Disney klassikoiden "sneek peekkien" takia. :D

   Lumiukko on mielestäni oikein jees ja tykkään sitä samalla sivussa katsella kun jouluaattona fiilistelen joulua. :) Itse asiassa minultahan tuo Artturi Joulu löytyy, mutta en ole sitä(kään) kopeutunut katsomaan. :D Voisin todellakin olla tänä jouluna kiltti ja katsoa ainakin sen.

   Poista
 2. Kiva idea nämä jouluspesiaalit ja olet vaihtanut ulkoasunkin mukavan talviseksi! Saiturin joulua tai Santa Clause -trilogiaa ei ole tullut koskaan katsottua, mutta ainakin trilogian ensimmäisen osan voisi jostain metsästää katsottavaksi, jos se kerran on hauskaa katsottavaa. :) Velho ja leijona sekä Frozen sopivat talvimaisemiensa ansiosta kyllä oikein hyvin listalle, ne molemmat voisikin katsoa pitkästä aikaa.

  Olen katsonut tänä vuonna vasta yhden jouluelokuvan, Muppettien joulun ja se oli aika viihdyttävä tapaus. Joka joulu tulee myös katsottua höpsö Elf. Se ei tosin ole Disneyn elokuva, mutta voin kyllä suositella, jos sitä ei ole tullut vielä nähtyä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :)

   Olen tainnut tuon Elf:in nähdäkin sivusilmällä kun se tuli telkkarista mutta jos saan sen metsästettyä joskus käsiini, niin voisin sen ihan ajatuksen kanssa katsoa. :)

   Poista
 3. Katsoin itseasiassa just eilen Painajaisen ennen joulua ensimmäistä kertaa :D Täytyy sanoa et ei ihan odotukset täyttyneet, niin monet oli kehunu sitä niin odotin enemmän. Eipä se kyllä kestänyt kun vähän päälle tunnin niin jaksoi hyvin katsoa.

  Jouluelokuvista ehdottomasti parhaita on ne Yksin kotona -leffat, niihin ei kyllästy vaikka tulee telkkarista joka vuosi! Ja tietty Joulupukki ja noitarumpu on myös aika nostalginen :D Tänä vuonna aattelin myös kattoa semmoset leffat kuin The Grinch ja Elf joista oon kuullu kehuja mutta itse en oo vielä nähnyt. Disneyn joululeffoista se Bellen lumottu joulu tai joku tuon niminen oli muistaakseni ihan jees :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulla taasen ei ole mitään odotuksia Painajainen Ennen Joulua -leffan suhteen niin jos sen katsoisin niin en luultavasti kovasti pettyisi. :D

   Yksin kotona -leffat on parhaita! En tajua miksi ne ovat niin jouluisia ja viihdyttäviä vaikka siinä on aika julmaa pieksemistä :'D Grinchin olen nähnyt ja mielestäni ihan ok elokuva oli. Hyvin amerikkalainen. :)

   Joo Bellen lumottua joulua neo le nähnyt, en istten tiedä millainen se mielestäni olisi. :)

   Poista
 4. Ihana idea tehdä jouluaiheisia spesiaalikirjoituksia! Niistä pääsee kivaan joulutunnelmaan! :)

  Olen Roosan kanssa hieman samoilla linjoilla. Näin Painajainen ennen joulua -elokuvan pari vuotta sitten ensimmäisen (ja toistaiseksi viimeisen) kerran, enkä hirveästi tykännyt siitä. Minä en jotenkin tykkää Tim Burtonin elokuvien synkkyydestä, ja kyseisessäkin leffassa oli synkkyyttä ihan liikaa minun makuuni! Osa lauluista oli hyviä, vaikka niitä saikin ehkä yliannostuksen.

  Minun jouluuni on kuulunut aina ihana Joulupukki ja noitarumpu!!!! Lapsena me katsottiin se aina neljäntenä adventtina, ja siitä tiesi, että jouluaatto oli pian. Myös Joulupukin kuumalla linjalla oleva Lumiukko on aika klassinen. Hirveästi ei ole Disney-elokuvissa minullakaan jouluista katseluperinnettä. Jouluna katsotaan aina se uusin Disney-leffa, jonka olen kulloinkin pukilta saanut. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :)

   En itsekään jouluna järin Disney elokuvia katso, mutta joulukuussa ennen joulua niitä on ihan kiva katsoa. (Joskin meiltä ei kovin montaa "jouluista" Disney-elokuvaa löydy.) Ihan joulun alla/aattona katson perinteisempiä elokuvia kuten Lumiukko sekä Joulupukki ja Noitarumpu. Jälkimmäinen on kyllä kaikessa yksinkertaisuudessaankin todella jouluinen ja ihana. :)

   Poista
 5. Kiva postaus! :) Itselle tulee joulun aikaan halu katsoa Harry Potter-elokuvia.Eihän ne varsinaisia joulu-leffoja ole mut aina se uusin ilmestyi joulukuussa.;) Nimenomaan 1. ja 2. leffa ovat sadunomaisen viattomia,mikä tekee niistä hyvin jouluu sopivia. Minusta myös Imagenaerum on aika jouluinen elokuva,vaikka se onkin aika synkkä ja ajatuksia herättävä leffa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo monesti elpkuvan jouluisuus liittyy myös julkaisuajankohtaan niink uin minulla Frozenin kanssa :) Itse miellän Potterit enemmän pääsiäiselokuviksi tai sitten voin katsoa niitä ihan mihin vuodenaikaan vaan. :)

   Imagenaerumia en ole nähnyt mutta haluaisin nähndä sen joskus

   Poista