sunnuntai 30. marraskuuta 2014

Pieni Merenneito blu-ray

Hei taasen! Voihan eikä! Viime postauksesta on kulunut reippaasti yli kuukausi! Mitens tässä näin oikein kävikään? Pitää yrittää olla vähän aktiivisempi, oman jaksamisen rajoissa tietenkin. En voinut kuvitella kuinka paljon lukio veisi aikaa bloggaamiselta. No, täällä olen hyvissä sielun ja ruumin voimissa edelleen!

Syyslomalla marssin lähimpään topteniin katsomaan olisko Pienen Merenneidon Diamond Edition blu-rayta vielä jäljellä. No olihan siellä niitä ja vieläpä kauniilla slipcovereilla varustettuna! (tosin enää 2kpl) Ostin sitten tietenkin yhden mukaani (huolimatta siitä että kyseinen klassikko minulla jo DVDllä on :D) Päätin nyt tehdä kyseisestä blu-ray julkaisusta kirjoituksen vaikka Paula teki samasta aiheesta jo kattavan postauksen, Käy lukemassa se tästä.Aloitetaan julkaisun arviointi ensin nyt vaikka tästä kauniista sliparista. Pienen Merenneidon kohdalla kansikuvaan ja slipcoveriin oli panostettu enkä kyllä ihmettele miksi, Onhan Pieni Merenneito elokuva joka aloitti Disneyn klassikoiden kultakauden. Slipcover kimaltelee sinivihreänä hyvin kauniisti, etenkin suoraan auringonvalossa. Ottamani kuvat eivät kuitenkaan anna kunnollista kuvaa siitä millainen "kimaltelu-efekti" oikein on.Slipcoveri (äääh onko tuolle edes kunnollista suomenkielistä vastinetta? :D) kimaltaa ihan joka puolelta joten takakansikin pääsee oikeuksiinsa.Pienen Merenneidon Diamond Editionin kansi on ehkä yksi parhaimmista kansikuvista mitä kyseiselle elokuvalle on tehty. Koska vihreä sattuu olemaan lempvärini tykkään kannen sinivihreän sävytteisestä teemasta. Hahmojen asettelu on toimiva, joskin Tritonin paikka tuntuu vähän huonolta ratkaisulta. Hän jää tuonne huomaamattomiin ja näyttää katselevan tyttärensä pyrstön helman alle...
Logo ei ole häiritsevän näköinen vaikka se onkin alun perin tarkoitettu Disneyn uuden tyylin mukaan pystysuoraan kannen sivuun.Julkaisun selkämyksestä tykkään myös. Elokuva näyttää hyvin 'juhlavalta' hyllyssä, jos ymmärrätte mitä tarkoitan. :) Johtuu todennäköisesti kultaisesta tyylikkäästä logosta.Takannen kuvitus on myös ihan kiva mielestäni. Ariel on tapansa mukaan edustava ja Jodi Benson näyttää hauskalta. :D Ehkä ainoa miinus on tuo suoraan etukannesta otettu irrallisen näköinen hohtava Pärsky.Lisämateriaalia näyttää olevan mukavasti, joskin en ole vieläkään kopeutunut katsomaan minkään Disneyn blu-ray julkaisun lisämateriaaleja. :P Mutta hyvältä vaikuttaa. Julkaisun lisämateriaaleista pääsette lukemaan enemmän Paulan postauksesta jonka linkkasin aiemmin.Kotelon sisältä löytyy tyypilliseen tapaan lippulappunen, levyke ja "hieman" ärsyttävä mainos. ;)Julkaisuna Pieni Merenneito Diamon Edition on mainio ja lisämateriaalia on runsaasti, joten kannattaa tämä julkaisu hankkia pikimmiten jos ei aiempaa julkaisua omista (kunhan muutama leikkausvirhe elokuvassa ei haittaa). Mitä mieltä te olette tästä julkaisusta?

6 kommenttia:

 1. Itse tykkään todella paljon siitä, että Pieni Merenneito pääsi Blu-raylle ja nyt sitä voi katsoa paremmalla laadulla. Ja kansi on ihana ! Muutamat leikkausvihreet eivät ihan hirveästi haitanneet elokuvassa.

  Mutta itseäni harmittaa todella, todella, TODELLA paljon se, ettei ole -89 versiota mukana. Varsinkin kun sitä niin komeasti tuotteen mainoksessa kuitenkin mainostettiin D: Se on kuitenkin se versio, jota olen pienestä pitäen katsonut. Ja varsinkin kun nyt ei ole mahdollisuutta enää katsoa VHS-versiota kyseisestä leffasta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. HD laatu on kyllä suurta plussaa blu-rayssa! :)

   Joo, ihmettelin miten suomen blu-raylle ei ole hommattu -89 dubbia, sillä se joihinkin Diamond Editioihin lisättiin jossain maissa(???). Luulisi että dubbi löytyisi hyväkuntoisena kuitenkin joltain VHS:ltä jolta sen voisi siirtää DVD ja blu-ray versioihin. :/

   Poista
 2. Moi Rico ja hyvä blogi sulla! :) Itsekin lukion tänä syksynä aloittaeena tiedän miten paljon se vie aikaa, onneks on kohta joululoma.
  Pieni Merenneito ei koskaan ollut mikään mun ykköslemppari, mutta kyllä tää diamond edition pitää hommata ennenkuin Ariel ja kumppanit uiskentelee takaisin Disneyn holviin. Kansi on tosiaan onnistunut ja ekstroissakin kivasti kaikkea. Mitä leikkausvirheitä leffassa muuten on? :0

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kiitos! :) Joo lukiossa on koko ajan jotain hommaa jota pitäisi "ahkerasti" tehdä.

   Elokuvassa taisi olla kolme leikkausvirhettä. Ensimmäinen on että elokuvan logo tulee esiin myöhemmin kuin pitäisi elokuvateatterin 3D version takia. (Disneyn 3D logo näkyi ennen elokuvan logoa teatterissa.)

   Seuraava virhe löytyy musiikkikohtauksesta Part of your world. Tämän kohtauksen lopussa muutama kuva on sujautettu (luultavasti remasterointivaiheessa) vahingossa väärinpäin. (siis kuva ei ole väärinpäin vaan kohtausten paikat ovat.) Luulen että youtubesta löytyy jonkinlainen vertailuvideo sössitystä kohtauksesta.

   Kolmas virhe löytyy suomidubista. Kun Ariel menee Ursulan luolaan sanovat he omat vuorosansa kaksi kertaa.

   Poista
 3. Niitä voi sanoa irtokansiksi :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. no niinpä voikin! :D Itse en edes tullut ajatelleeksi noin järkevää vaihtoehtoa. :D

   Poista