sunnuntai 12. lokakuuta 2014

Prinsessa Ruusunen blu-ray

No niin! Eiköhän potkaista Ruusunen-teemaviikko käyntiin! Ensimmäisessä postauksessa ajattelin kertoa jotakin Prinsessa Ruususen uudesta blu-ray julkaisusta.

Prinsessa Ruusunen julkaistiin siis ensimmäistää kertaa blu-raylla vuonna 2008. Kyseinen julkaisu oli 50-vuotisjuhlajulkaisu. Julkaisu oli kaksilevyinen ja kyseisessä julkaisussa oli DVDllä kuin Blu-rayllakin yhden ylimääräisen levyn verran lisämateriaalia. Itse onnistuin ohittamaan tämän julkaisun täysin. Viimein oli kuitenkin uuden Ruusus-julkaisun vuoro Diamond Editionin muodossa. Suomeen kuitenkaan Diamond Editionia ei ollut luvassa, (ihmettelen kyllä miksi, koska aika ikoninen klassikko) vaan ihan tavallinen julkaisu. Vaikka, eipä "timanttijulkaisuissa" oikeastaan ole kovin paljon eroa tavallisten kanssa täällä Suomessa. Ehkä kauniit slipcoverit.
Kuitenkin, nyt tähän julkaisuun.


Yllä näette julkaisun kansikuvan. Olisin toivonut Diamond Editionin kansikuvaa josta tykkään enemmän, mutta tämä kansikuva ei ole ollenkaan huono minun mielestäni. Tummat sävyt sopivat hienosti elokuvan aiheeseen ja kannessa on tietynlaista dramatiikkaa. Asettelukin on erinomainen. Logo erottuu hyvin ja on edukseen tummaa taustaa vasten. Ainoa huono puoli kannessa on Phillipin ilme, joka on melkein jokaiseen julkaisuun saatu näyttämään hyvin kieroutuneelta.


Takakansikin on hyvin onnistunut. Tummat violetin/sinisen sävyt toistuvat niin takakannessa kuin selkämyksessäkin. Phillipin taistelu Pahatarta vastaan sopii kannen kuvitukseksi enemmän kuin hyvin. Onko tuo kyseinen kuva peräti edellisen julkaisun etukannesta? En ole vama, mutta hyvän ratkaisun tehneet. Onhan elokuvan loppukahakka aika eeppinen. Muistaakseni DVDssä on laimeampi kuva, nimittäin Aurora ja Phillip tanssahtelemassa.


Ja vähän vähän lähempää. 


Lisämateriaalia on ihan tyydyttävän verran. Näyttäisi olevan tismalleen samat mitä aiemmassa julkaisussa lukuunottamatta toisen levyn dokumentteja. Nämä ekstrat ovat enimmäkseen sellaisia jotka eivät järin kiinnosta minua, mutta parempi nuokin kuin ei mitään.


Selkämyksestä pidän todella paljon. Logosta samaa asiaa mitä sanoin jo kansikuvan kohdalla; Kultainen logo sopii hyvin yhteen violetin selkämyksen kanssa. Klassikkomerkintäkin sopii väreiltään selkämykseen tällä kertaa. Auroran kuva taasen on mitä parhain. Hienoa että ottivat Diamond Edition Auroran edes tähän. Ja hyvä että tekivät niin, nimittäin sopii todella hyvin! :) Näyttää tämä elokuva kyllä komealta hyllyssä.


Kotelon sisältä paljastuu important information -lappunen sekä blu-raylta yleensä tuttu tyylikkään (tai tylsän, miten sen nyt haluaa ottaa,) sininen levyke. Kansipaperin toisella puolella mainostetaan yli-imelästi joitain disneyprinsessa legoja. 

Itse elokuvaa en ole kerennyt vielä katsomaan, mutta sitä odotan innolla, koska olen nähnyt Ruususen viimeksi tätini vanhalta VHS:ltä, enkä siis ole elokuvaa teräväpiirtona ikinä nähnytkään. Julkaisuna Ruusunen on oikein mainio. Kansikuva on todella hyvin onnistunut kaikin puolin. Lisämateriaalipuoli on taas vähän heikko, mutta elokuvahan on se tärkein. Suosittelen tämän julkaisun ostamista mikäli et omista vielä tätä klassikkoa tai muuten vaan kiinnostaa. Mutta jos omistat 50-vuotisjuhlajulkaisun ei tässä julkaisussa ole mitään muuta uutta kuin kannet.

* * *
Tästä lähti käyntiin Ruususelle omistettu teemaviikko! Mitä mieltä olit? Laita kommenttia tuonne alas, vastaan niihin aina mielelläni. Nähdään taas pian aiheeseen liittyvän postauksen parissa!

8 kommenttia:

 1. On se jännää, ettei Suomen Disney laita edes blu-raylle uusia lisämateriaaleja. Itselläni on klassikot DVD:llä, ja ymmärrän, ettei tähän vanhempaan formaattiin uusia lisämateriaalieja tehdä/laiteta, mutta luulin, että blu-raylle laitettaisiin. Höh! Ei sitten. :(

  Itse en niin hirveästi tuosta kannesta tykkää. Tai muuten kansi on ihan hyvä, mutta Pahattaren selän taakse jää kauheasti tyhjää tilaa! Tuohon tyhjään tilaan olisi voinut laittaa vaikka haltijatarkummit, tai Pahatarta olisi voitu suurentaa, ettei tyhjää tilaa jäisi noin paljon. Takakansi on kyllä hieno, ja eeppinen taistelukohtaus ansaitsee näkyä kotelon kansissa.

  Hyvin lähti käyntiin Ruusunen-viikko! Jee jee! Ja toivotaan, ettei Phillip ole tulevaisuudessa enää noin kieroutuneen näköinen! ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo minua harmitti sama juttu noiden lisämateriaalien kohdalla. :/ Tuntuu että Disney ei edes Amerikoissa jaksa kauheana panostaa ekstroihin. Mutta eipä tälle mitään mahda, suomen disneylle valittaminenkin on ajan hukkaa.

   Joo niinpä näyttää Pahattaren selän taakse jääneen aika paljon tilaa... Ehkä kyseisen pahiksen ego on niin suuri, että kukaan ei mahtunut enää edes hänen selkänsä taakse. ;D No, itseäni kyseinen seikka ei kamalasti häiritse, olisi siihen toki voinut jotain ihan hyvin laittaa.

   Kiitos kiitos! :) Joo toivotaan, onneksi Phillip on elokuvassa hyväntahtoinen itsensä! :) vai onko... ;D

   Poista
 2. Nyt kun asiaa tarkemmin ajattelee, olisi Pahattaren selän taakse voinut vaikka laittaa hänen lemmikkikorppinsa! Onhan korpilla elokuvassa ihan kohtalaisen tärkeä roolikin! Itseäni miellytti edellisen julkaisun kansi ehkä hieman enemmän, muttei tämäkään yhtään huono ole! Oli kyllä kauan odotettu julkaisu omaan kokoelmaan. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin totta! Korppia ei kannessa nähdäkään ja kyllä hänellä on aika merkittävä rooli tapahtumien kulussa!

   Itsekin pidän aikaisemman julkaisun kannesta enemmän mutta ei tämä yhtään huono ole. :)

   Poista
 3. Tää sun blogis on aiva ihana! :3 Ruusunen on kyl aiva ihana elokuva vaikka mää en oo sitä pitkää aikaa nähnykkää :D Mua ei tuo tyhjä tila haittaa, koska se näyttäis vaa kauhee ahtaalta, jos sinne tunkis jotai ja sillee jännästi :) jeeijjjj

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. aaaawww hehe kiitos! :D Niin kyllä hyvä pointti tuokin. Ehkä kaikkein parhain ratkaisu tuohon tyhjään tilaan olisi, että olisivat sijoittaneet tuon Pahattaren vähän enemmän reunaan. Vaikka, ei minua tyhjä tila niin haittaa.

   Poista
 4. Hyvä viikonaloitus (ja teema ylipäätään)! Odotan jo innolla mitä postattavaa olet keksinyt... :) Voi hitsit, en varmaan edes olisi huomannut Philipin kieroutunutta ilmettä, mutta nyt kun asiasta mainitsit niin en voi olla näkemättä sitä....

  Pitäisi kyllä ostaa tämä julkaisu, Ruusunen vielä uupuu kokoelmista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :)
   Joo, hehheh! :D Itse olen aina jotenkin kiinnittänyt huomiota Phillipin kierroutuneeseen ilmeeseen. (Vielä enemmän sen jälkeen kun luin alkuperäisen kertomuksen.)

   Joo kannattaa ostaa tämä julkaisu jos vielä puuttuu! Ennen kuin tämä taas katoaa Disneyn holviin kuudeksi vuodeksi.

   Poista