lauantai 12. huhtikuuta 2014

Frozen - huurteinen seikkailu 3D Blu-ray

Moikka jälleen! Tämä viikko on blogissani pyhitetty Frozenille. Perjantaista perjantaihin teen postauksia kyseisestä elokuvasta. Tervetuloa siis seuraamaan Frozen viikkoa! :)


Eilen ilmestyi Frozen- huurteinen seikkailu DVD:nä, Blu-rayna ja 3D blu-rayna. Siskoni oli juuri tähän aikaan käymässä kylässä ja sanoi käväisevänsä kaupungilla. Annoin hänelle rahaa mukaan, jotta ostaisi Frozenin blu-rayn ja Disney infinity Elsa hahmon. Saapuessaan hän yllätti minut Frozenin 3D julkaisulla joka oli kuulemma ollut tarpeeksi halpa. Yllätys oli tietenkin positiivinen, vaikka en 3D härpäkkeitä omistakaan. Infinity hahmosta myöhemmin Frozen viikolla, nyt suunnataan blu-rayn pariin!


Ensinnäkin, rakastan tuota kansikuvaa! Loistovalinta ainakin omasta mielestäni. Hahmot on aseteltu tasavertaisesti kanteen, ketään liikaa korostamatta. (vaikkakin Olaf hyppää aika hyvin silmään) Hahmot on aseteltu elokuvan kauneimpaan maisemaan joka loistaa ihanan sinisenä. Valkoinen pelkistetty logo toimii kannessa kaikkein parhaiten. Eikä tuo punainen yläpalkkikaan pahasti häiritse tai riko kansikuvan kauneutta. Ainoa joka häiritsee on tuo himpuran "Puhumme Suomea!" teksti....      

Selkämys on myös aika täydellinen. Logo toimii moitteettomasti. Selkämyksen tausta on mukavan "huurteinen" eikä tylsä yksivärinen. Olafin kuvakin on oikein kiva, mutta tuo valkoinen tausta siinä kuvassa vähän häiritsee. 


Olen kuullut monen valittavan takakannen kuvasta, mutta minusta tuo takakansi on enenmmän kuin hyvä. Miten sanoinkaan kaverilleni takakannesta kun se julkaistiin: klassinen mutta modernilla otteella. :D Asettelu toimii tässäkin todella hyvin. Elsa on selvästi takakannen kiintopiste ja taustakin on valittu onnistuneesti. Tuo punainen Info-laatikkokaan ei häiritse. Jotenkin tuntuu sopivan yhteen sinisen kanssa. 


Tässäpä vielä tarkempi kuva juonikuvauksesta. Lumihiutale A-kirjaimen takana on hieno. Ja heti törmäsin virheeseen. Olisivat voineet vielä korjata tämän, tai tehdä juonikuvauksen myöhemmin, mutta Frozen on jo voittanut kummatkin Oscarit. Episodin arvio on kyllä melkoinen läppä. :D


Lisämateriaaliakin oli mukavasti, mutta jäi kyllä hamrittamaan että tuota "Jään rikkomista (näin elokuva todella tehtiin)" ei sitten kuitenkaan ollut lisämateriaaleissa. :( Positiivinen yllätys oli, että Let It Go musiikkivideoita oli peräti neljä kappaletta. Etenkin Malesian versio Bebaskan oli melkoisen humoristinen tapaus. Lisämateriaalia on kivasti, mutta olisi voinut olla enemmänkin. 

Elokuvan valikko on todella kaunis. Siitä ei nyt ole kuvaa, mutta Frozenin päähahmot näkyvät vuoronperään kauniiden lumihutaleiden sisässä. Erityistä plussaa siitä, että elokuvan suomalainen logo oli mahdutettu valikkoon. :)


Kotelon kun aukaisee, löytyy taas se maailman tärkein ohjelappu, ja kaksi levyä. Elokuvan kansipaperin toisella puolella mainostetaan Disney Infinity peliä ja muuta Frozen kamaa. 


Blu-ray 3D:ssä on elokuvan julistekuva, joka on useassa maassa blu-rayn kantena.


Normaalin blu-rayn levy onkin sitten yksinkertainen (ja tylsä) sininen. Olisin tähän toivonut jotain tosienlaista kuvaa, mutta kyllä tuokin paremman puutteessa kelpaa. Joskus yksinkertainenkin on tosin kaunista. 

Näin lopuksi sanoisin, että kokonaisuutena tämä julkaisu on hyvin onnistunut. Mukavasti lisämateriaalia (enemmänkin olisi saanut olla), kaunis kansikuvitus ja valikko, muutamia pieniä virheitä, mutta ne annettakoon anteeksi. Oli kyllä mukava kokemus katsoa taas Frozen HD laadulla. Ihana elokuva ihanilla lauluilla, tarinalla ja hahmoilla. Kyllä tämä julkaisu kannattaa ostaa. :)

8 kommenttia:

 1. Minusta taas tuossa kannessa korostetaan liikaa Olafia ja Sveniä ja Elsa jää jotenkin ikävästi taka-alalle :/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä en edes melkein kiinnitä Olafiin ja Sveniin mitään huomiota. Nuo ihmishahmot ovat vaan niin mielenkiintoisemman näköistä katsottavaa kuin poro ja lumiukko, joten silmääni he eivät osu.

   Poista
 2. Aivan ihana blogi! Liityin lukijaksi :)
  Frozen on kyllä ihan huippu leffa! Mietin myös ekana tuon 3D:n ostamista, mut päädyin sitten kuitenkin ostamaan pelkän Blu-rayn.
  Samaa mieltä oon tuosta levystä.. Olis siinä voinu joku kiva kuva olla, mutta käy se noinkin. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa kun tykkäät! ^_^ Uudet lukijat ovat aina tervetulleita!

   joo, itsekin aluksi ajattelin normaalia blu-rayta, koska en niitä 3D härpäkkeitä omista, mutta olin myös tyytyävinen tähän. ja normaalissa blu-rayssa on sininen tietolaatikko joka ei niin hyyvin kinnitä huomiota kuin tuo punainen.

   Frozen on kyllä aivan huippu! :D

   Poista
  2. Onhan se nyt kiva, kun sulla on jo 3D valmiiksi odottamassa! 8) Eikä se tosiaan ollut edes pahan hintainen!
   Miekin jäin kaipaamaan lisämateriaaleista tuota 'Näin elokuva todella tehtiin'. Mitenhän se olikin jäänyt pois.. Olis ollut mielenkiintoinen.

   Poista
  3. Tuo näin tehtiin dokumentti minuakin vähän harmittaa :( Se olisi minun mielestäni ollut ehkä kaikkein kivoin lisämateriaali.

   Poista
 3. Harmittaa vietävästi, ettei Disney voi enää sen vertaa panostaa julkaisuihin, että painaisivat levyihin jonkun kuvan. Nykyään 3D julkaisuista taitaa ainoastaan löytyä kuvalliset levykkeet. Tavallaan pikku juttu, mutta ainakin itse tykkään ostaa korkeatasoisia julkaisuja, jotka ovat myös ilo silmälle ja joita on mukava hypistellä. Ottaisivat mallia Prinsessa Ruususen 2-levyisestä blu-raysta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pikkujuttuhan tuo on mutta tuntuu että ei panosteta julkaisuun jos ei panosteta edes levyn kuvaan. :/ Prinsessa Ruususen blu-ray kyllä oli melkoisen hyvä ostos jos joku sen on ostanut. Itseltä se meni ihan ohi ja jäi harmittamaan. Nythän siitäkin elokuvasta on tulossa Diamond Edition, mutta tuskin siinäkään on enää kuvallisia levyjä.

   Poista