maanantai 7. huhtikuuta 2014

Disney Satuklassikot: Frozen Huurteinen seikkailu

Heippa jälleen! Olin jo pitkään haaveillut Frozen satukirjan ostamisesta (lähinnä sen kuvituksen takia), mutta painos oli kuulemma loppu kustantajalta. Olin jo ostamassa kirjaa Suomalaisen kirjakaupan verkkosivulta kun törmäsin tähän kyseiseen kirjaan huuto.netissä, jossa se oli myynnissä vaivaiseen 8 euron hintaan. No tietenkin tartuin tilaisuuteen ostamalla kirjan.


Kirja olikin suurempi mitä odotin. Luulin satukalssikkon olevan jotain A4 kokoluokkaa mutta kirja olikin noin A3 paperin kokoinen. Yllätys oli tietenkin positiivinen. Tykkään todella paljon kansikuvasta. Kaunis Elsa pääsee komeilemaan jättimäisenä, muita päähenkilöitä unohtamatta. Hahmojen asettelukin toimii mielestäni oikein hyvin.


Heti kun kirjan avaa Elsan rakentama hulppea linna tupsahtaa esiin. Hieno esilehtien kuvitus pakko myöntää.


Ensimmäinen sivukin on jo todella nätti. Jotenkin osaa vangita koko kirjan kauniin kuvituksen yhteen sivuun.


Tarina alkaa kauniilla (konsepti)kuvalla Arendellista. Tarina on sinänsä yksinkertainen. Kirja kertaa elokuvan tapahtumat tarinan muodossa. Kirjassa onkin enemmän mahtavan kaunis kuvitus ja taide.


Kuvat olivat suurimmaksi osaksi koko aukeaman kokoisia, joka on noin suuren kirjan kohdalla vaan  ehdotonta plussaa. :D


Etenkin kaikki kuvat missä Elsa esiintyy ovat jollain tavalla kauniita. (tai ehkä vaan fanitan Elsaa liikaa.)


Puolen sivun kuvat on häivytetty kivasti (yllä oleva kuva hyvä esimerkki). Annakin näyttää kirjan kuvituksessa todella nätiltä. Olen iloinen että taiteilija ei yrittänytkään tehdä heistä tismalleen samannäköisiä kuin elokuvassa. Koska Anna ja Elsa ovat myös 2D:nä todella kauniita.


Yllä oleva kuva on ehkä yksi kirjan kauneimpia. Elsan ilme, hiukset, asu, valotus ja muut grafiikat toimivat kuvassa todella hienosti. Pakko sanoa että tuossa asussa Elsa pääsee kirjassa oikeuksiinsa. Kuvituksessa on myös tuhansia pieniä kauniita yksityiskohtia. Jokaisessa kuvassa missä on vähänkin lunta, toistuu kauniita yksityiskohtaisia lumihiutaleita siellä täällä. Kuvitukseen on selvästi panostettu.


Anna Pyytää Elsaa palaamaan kotiin kanssaan. Elsa on selvästi epävarma asiasta.


ja vaahtokarkki tietenkään ei tykkää kutsumattomista vieraista. Vähän harmittaa kun kirjassa kerrotaan Disneyn taiteilijoiden vastaavan kuvituksesta. Olisi ollut mielenkiintoista tietää tarkat nimet, mutta ehkäpä kirjan kuvitusta on ollut monta ihmistä työstämässä eri taitoineen.


Kannattaa ostaa tämä kirja, jos jostain vaan saatte tälläisen käsiinne. Kuvitus on todella kaunista ja yksityiskohtaista. Tarinakin mukailee elokuvan juonta melko tarkasti. Tuntuipa koko postaus vaan menevän pelkästään ylikehumiseksi, mutta eipä voi mitään. Ihana kirja.

Muistakaa myös että Frozen ilmestyy 11. päivä DVD:nä Blu-rayna!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti