tiistai 18. maaliskuuta 2014

Kurkistus kirjaan: Art of Tangled

Ystäväni oli tilannut Art of Tangledin Amazon.comista, mutta kirjan viivästymisen takia sieltä lähetettiin toinen samanlainen tilalle. Tapahtuikin niin että heille saapuikin lopulta kirja kaksinkappalein. Ystäväni tietää minun olevan disneyfani, joten myi minulle toisen taidekirjan 20€ hintaan. Tähän tilaisuuteen sitten tietenkin tartuin. Nyt voin iloisena sanoa, että omistan ensimmäisen Disney taidekirjan! :) Nyt on siis aika kurkistaa vähän mitä sisältää kirja, Art of Tangled.

Art of Tangled by Jeff Kurtti. Preface by John Lasseter. Foreword by Nathan Greno and Byron Howard. Kannen kuvitus: Glen Keane ja Ian Gooding 160-sivuisen kirjan on julkaissut Chronicle Books vuonna 2010. Kirjan etukannesta saa todella hyvän vaikutelman sisällöstä. Jos kirjaan on saatu tehtyä kaunis tai mielenkiintoinen kansikuvitus, houkuttelee se myös lukemaan sen.


Takakannen kuvitus: Jeffrey Turley
Takakannen kuva on todella kaunis. Tämä jos mikä kyllä houkuttelee lukemaan kirjan.
Kirjan ensimmäinen aukeama hurmaa jo täysin. Tarkka kuvitus Tähkäpään tornin maaluksista. Näitä voisi jäädä tutkimaan koko päiväksi. Olisin voinut esitellä teille muutenkin koko kirjan sisällön, mutta silloin postauksesta tulisi liian pitkä ja rasittava lukea. Tyydyin sitten vain esittelemään täällä muutamat suosikkikuvani.


Kirjassa on todella kaunista konseptitaidetta elokuvan alkuajoilta. Kukapa ei jaksaisi ihastella hulppeaa linnaa tai kauniin keväistä maalausta Tähkäpäästä, jonka kopio esiintyy Frozen elokuvassa. Kirjasta löytyy paljon muitakin todella kauniita maalauksia joita voisi tuijottaa koko päivän. 
Ehkä parhainta koko kirjassa oli mielenkiintoiset konseptitaiteet. Konseptitaidetta oli kirjassa rutkasti ensimmäisiltä sivuilta viimeisille. Etenkin hahmokonspetit olivat kiinnostavia ja niitä olisi saanut olla enemmänkin. Esimerkiksi Gothelin hahmokonseptit olivat aika hervottomia. :DKirjasta löytyi myös muutamia storyboradeja joita oli mukava tutkia. Kirjassa kerrottiin myös huolella elokuvan kehityksestä, tuotantovaiheista, visuaalisesta puolesta, ja siitä miten elokuvasta tuli lopulta Tangled.Minulla on tapana tässä blogissa kertoa jonkinlainen henkilökohtainen suosikkini. Tässä postauksessa se olkoon lempikuvani kirjasta. Sitä oli todella vaikeaa valita, sillä monet kuvat olivat todella kauniita, mutta päädyin valitseman tämän:

Claire Keane (concept, digital) Jin Kim (sketch, graphite) Dan Cooper (painting, digital)

The Art of Tangled on visuaalisesti kaunis kirja alusta loppuun. Se tarjoaa paljon kauniita maalauksia, koseptitaidetta ja tietoa elokuvan teosta. Jos olet kiinnostunut kyseistä elokuvasta kannattaa tämä teos hankkia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti